Om mig.

PaysleyGul_Xtrabred_72dpi.jpg
FINALina.png

I 30-årsåldern, när jag hade tre småbarn, drabbades jag av en cancersjukdom och det blev en vändpunkt i mitt liv. En existentiell kris som fick mig att inse att jag själv, och ingen annan, har ansvaret för mitt välbefinnande och mitt liv.

Min första kontakt med gestaltterapin var 2007 när jag och min man gick i parterapi i grupp. Vi gick inte för att vi tyckte att vi befann oss i kris, utan för att vi ville behålla och fördjupa vår relation eftersom vi båda har varsin smärtsam skilsmässa i bagaget. Jag blev helt golvad av kraften i att dela och att vara sann tillsammans med andra! Efter några år med olika gestaltterapikurser på samma institut kändes det naturligt att börja utbildningen till diplomerad gestaltterapeut.

Min examen tog jag vid GIS-International i Danmark. Utbildningen är certifierad av EAGT (European Association for Gestalt Therapy) och EAP (European Association for Psychotherapy). Jag är också medlem i SAG (Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuter, www.gestaltterapeuterna.se )

Min bakgrund är musiklärare och körledare och jag har mångårig erfarenhet som musikpedagog. Sedan 2002 har jag, tillsammans med min man, ett företag inom området medicinsk teknik. I det sammanhanget har jag kommit i kontakt med personer som tampas med sin övervikt och mitt examensarbete handlar om hur gestaltterapi kan vara till hjälp för dessa människor.

Graviditet, förlossning och föräldraskap är också områden som ligger mig varmt om hjärtat. Att få barn är bland det största som händer i livet och det är omvälvande på alla plan. Lika stark påverkan har ofta också de barn som inte blir födda.

Sedan våren 2018 är jag volontär och mentor på Riksföreningen MiND Skåne, självmordslinjen. MiND är en ideell organisation som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd.

Sandfarg.jpg